Tegenwoordig worden de gekste dingen als hip gezien. En als je niet hip bent dan hoor je er eigenlijk niet echt bij. Gelukkig hoef je niet een enorm dikke bankrekening te hebben om deze dagen als een echte hippert door het leven te gaan. Neem nou de Hipsters, nee dat zijn geen onderbroeken, de hipsters zijn mensen die er uitzien als een hippie/junkie/alto, alleen ruiken ze iets minder vies. De hipsters shoppen massaal bij de H&M en drinken op grote schaal koffie in hippe tentjes zoals de coffee company. Toch zet ik bij een aantal dingen mijn vraagtekens. Neem nou mensen met zo’n veel te grote bril, zonder glazen op sterkte. Waarom zou je een bril dragen als je er geen een nodig hebt? Je gaat toch ook niet met een rood witte stok over straat, omdat het zo leuk kleurt bij je outfit. Of je neemt toch ook geen beugel, omdat dat toevallig in je zorgpakket zit? Ik vind dat persoonlijk een beetje vreemd. Maar goed, dat vind ik, trek je daar vooral niks van aan.

O ja, als echte hippert ben je ook lekker links en profiteer je onopgemerkt van alle rechtse voordelen. Dit doe je uiteraard onder het genot van een groente burger, eerlijke aardappels en de o zo antioxidant rijke spinazie. Wel rook je hier flink bij en gaan de speciale biertjes er goed in. Dat dit een beetje tegenstrijdig is hoef ik niet uit te leggen toch? Over biologisch eten heb ik trouwens ook een beetje gemengde gevoelens. Ik vind het zo zielig dat die arme kippen in veel te kleine hokjes zo enorm hun best hebben gedaan een ei te leggen. En vervolgens zitten ze in de kippen hemel, kijken ze naar beneden en zien ze dat niemand hun eitjes wil kopen. Toch best een beetje sneu. Net als al die mensen in bijvoorbeeld Afrika. Ze hebben geen eten en geen water. En wat sturen wij ze. RIJST. precies RIJST. Wat heb je nodig om rijst te maken… precies. Plus het feit dat hier iedereen aan de rijst is, omdat je er zo lekker van afvalt. Ik zou zeggen, houd die rijst en stuur alle donuts, pasta en mac burgers die kant op. Maar ja, dan hebben wij hier binnen de kortste keren geen 112 programma’s meer. 112 programma’s. Je hoeft tegenwoordig niets meer zelf te kunnen. Als je te dik bent, of wilt scheiden of je huis moet worden opgeruimd. Geen zorgen, RTL to the rescue. Ik vind dit zulke verschrikkelijke programma’s. Helemaal dat programma met al die gĂȘnante lijven. De mensen die daar komen zitten al jaren met een gĂȘnant  probleem. Gelukkig hebben ze er geen problemen mee om dit voor de camera aan zo’n geplastificeerde dokter te laten zien. “Waar heeft u last van?” Nou, ik heb een enorme wrat op mijn…” O, wat vervelend, mag ik even kijken?” En hopla, voor je het weet kijk je op je grote breedbeeld tv recht in het afvalkanaal van mevrouw de Wit.

Maar gek genoeg vinden we dat wel leuk, want de programma’s blijven maar komen. Ze staan ook allemaal met elkaar in verband. Het begint met afvallen, vervolgens heb je zoveel vel over dat je je kleine vriend niet meer kunt vinden, geen probleem, snijden we even weg bij rtl 5. Dan krijg je zo’n zelfvertrouwen boost dat je wil scheiden van je man, omdat je naar eigen zeggen veel beter kunt krijgen, ook geen probleem, rtl 4 lost het op. Dan word je op straat aangesproken door twee zeer gelukte blonde vrouwen die jou wel eens even een nieuwe garderobe zullen geven. Heerlijk. Met je nieuwe outfit en je ingenaaide buikwand sla je een eenzame boer in Urk aan de haak. Dit duurt helaas niet lang, ondanks de geweldige steun van moraalridder yvon. Je schiet acuut in een depressie, je vreet je vol aan alles dat niet in het sonja boekje staat en je scheurt uit al je oude striee. Je huis ontploft van de lege slimvastblikken en te kleine skinny jeans en je hebt je kinderen sinds de scheiding niet meer gezien. Nou was dat niet zo erg, want ze konden wel een kleine heropvoeding gebruiken. Goed, RTL ruimt je huis op, John brengt je ex-man een bosje bloemen en je kinderen zijn onder de pannen bij super nany. Uiteindelijk ben je weer terug bij je ex-man, heb je volmaakt gelukte kinderen en heeft heel nederland je van binnen en van buiten kunnen volgen. Als dat geen leven is? Precies. Heerlijk.Hartelijk dank RTL.

Vriendelijke groeten,

Kim Schuddeboom